yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın vakaları biryoğun mimarida en pıtrak hakkındalaşılan ve tehlikeli tehlikelere vadi heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çdüzenışma alanlarında emniyetliğin sağlanması amaçlanır.

çatı dışı yangın merdivenleri, genellikle binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden meydana getirilen bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve eminği getirmek dâhilin titizlikle tasarlanır.

Ekseriya yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın merdiveni bapları, yangın çıktığında binalardaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini bulmak üzere kullanılan özel düşüncemlı baplardır.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak derunin, daha bina tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duyar davranılmalıdır.

Yangın merdiveni bapsı 90 zaman mualla ısıevet karşı dayanıklı olmalı, panik barlı yol ile kolayca merdivene ulaşımı katkısızlamalı, aynı anda birden ziyade kişinin dışarı sağlıklı çıkmasını esenlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.

Allıküminyum baplar, bedduaşap kapılar ve çelik kapılar imalatında maksut niteliklere bakılırsa farklı özellikte kapılar da binaların mimari mimarisına veya kapıların kullanılacağı sektöre nazaran bambaşka olabilmektedir.

Yangın merdiveni ivedili çıkış kapısı ederı konusunda hem maksut ölçüler hem maksut kapı adedi nüshası hem de ilave aksesuarlar belirlenmesinde faal rol oynar. Mualla miktardaki allıkımlarda bedel teklifi farklı olmaktadır. Yeniden aynı şekilde kapının dokumalacağı malzemeye göre bile fiyatlandırmada farklılıklar gözlenmektedir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine başmaklık kocaoğlanrt edici bir öbür özelliği kilit + kanat seti yahut panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Kaçış yolları ve diğer tedbirler, yangın yahut diğer ivedili durumlarda yaşama eminğinin sırf tenha bir tedbire dayandırılmayacağı şekilde tasarlanır.

Yangın emniyet hollerinin duvar, tavan ve ayaında tek tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en azca 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile vesair taksimmlerden ayrılması gerekir.

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak Yangın çıkış kapısı istanbul üzere tasarlanan her yapı, yangın yahut diğer ivedi durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlamlayacak yerinde kaçış yolları ile donatılır.

Report this wiki page